---

---
A+ A A-

Stasekijn van Brackel deel 2: schildknaap in Gorinchem

 

omslagstasekijn2

Stasekijn van Brackel, schildknaap in Gorinchem. (leeftijd: 10 +)

Dit deel is een vervolg op het deel getiteld: Stasekijn van Brackel, page bij de burggraaf.

In de eerste hoofdstukken is Stasekijn nog page en lezen we over zijn tijd in Sulenchem. In het Munnikenland wordt een monnik door een bende ontvoerd en Brackel wordt vereerd met een bezoek van de bisschop. Wat doet deze hoogwaardigheidsbekleder in dit kleine dorpje in de Bommelerwaard?

In Gorinchem maakt Stasekijn het leven mee in de grote stad. Een hoogtepunt is het toernooi wat buiten de stad gehouden wordt. Wie gaat er winnen ? Reijnier van Nassau of Aerten de Cock van Hemert??

Muloc uit de Botersteeg is door heer jan van Arckel aangesteld als keukenhulp in het kasteel, maar hij stelt iedereen teleur. Stasekijn gaat met zijn heer Jan mee naar Villers om een getijdenboek te kopen. Op de terugweg ontdekken ze een brief in het getijdenboek en komen ze iets meer te weten over de bende die monnik Ansfried ontvoerd heeft. Voor de kerstdagen brengt Florys, de heraut van heer jan van Arckel  een slecht bericht. De eerste maanden van het nieuwe jaar 1325 gaan ze op zoek naar het gestolen zwaard van Stasekijn.

Het deeltje is in een beperkte oplage verschenen en op de open avonden te koop in het Koetsiershuis. Of te bestellen via het mailadres van de Stichting:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

prijs: pocketuitgave  € 10.--   (exclusief verzendkosten)

prijs: hardcover € 14,-- (exclusief verzendkosten)

 

 


Laatst bijgewerkt op maandag 02 oktober 2023 19:20

Hits: 726

Stasekijn van Brackel deel 1: page bij de burggraaf

omslag_stasekijn

Stasekijn van Brackel, page bij de burggraaf. (leeftijd: 10 +)

Dit jeugdverhaal begint precies 700 jaar geleden, in 1321 toen het kasteel Brackel door blikseminslag werd getroffen en gedeeltelijk afbrandde. Het verhaal eindigt ruim een jaar later, als Eustachius en zijn zoon weer het kasteel betrekken.

In die tussentijd wordt Eustachius leenheer van de graaf van Gelre, Reinoud II. Hij moet samen met de andere heren uit Aelst, Podarwic en Sulenchem  een plan bedenken om het water uit de waard op de juiste manier af te voeren en hun land te beschermen tegen het hoge water in de Waal en de Maas. Graaf Reinoud komt per boot aan in Aelst en bespreekt dit plan met de vier heren.

Stasekijn is Page bij de burggraaf van Sulenchem. Hij ontdekt al reizend zijn eigen omgeving, gaat met zijn vader naar het klooster in het westen van de waard, brengt een bezoek aan Sautbommel en Herwijnen en hoort tussendoor veel over de historie van de streek uit de tijd van de Bataven, Romeinen en de Vikingen. Aan het Spieker worden cellen gebouwd voor monniken. Peter van Arckel uit Utrecht, een goede bekende van de familie Van Brackel.

Samen met zijn vriend Oedin gaat Stasekijn op onderzoek uit in de pas ontdekte kelder van het kasteel en doet dan een interessante ontdekking. Hij vertelt niet alles aan zijn vader maar kan uiteindelijk niet zonder zijn hulp.

In de strenge winter die hierna volgt beleeft Stasekijn met zijn vriend Oedin nog een spannend avontuur. In het verhaal komt naar voren dat de heren in de streek niet alleen hun gebied moeten verdedigen tegen andere machtshebbers buiten de regio maar ook goede bestuurders moeten zijn om de waard te beschermen tegen het water.

In het najaar van 2022 verchijnt deel 2:Stasekijn van Brackel, schildknaap in Gorinchem.

Deel 1 is te bestellen via het mailadres van de Stichting:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

prijs: pocketuitgave  € 10.--

prijs: hardcover € 14,--

Buiten de dorpen Brakel, Aalst, Poederoijen en Zuilichem wordt €4,60 verzendkosten berekend.


Laatst bijgewerkt op maandag 02 oktober 2023 19:20

Hits: 1194

De zevende van 13 kinderen

aalstwww 

Het boek ‘De zevende van 13 kinderen’ is een familiebiografie die begint in de Bommelerwaard, waar de voorouders van de schrijfster Hendrika van der Maas vandaan komen.

Het boek beschrijft het leven met water en hoe men in Aalst twee eeuwen geleden woonde, werkte en geloofde. Als gevolg van de slechte sociale en economische omstandigheden verliet de familie Den Hollander, van moederskant, het platteland van Aalst en vestigde zich in het westen van het land in meer stedelijk gebied. Ook de ouders van de schrijfster verlieten de Bommelerwaard. De familie Van der Maas, van vaderskant, bleef in Aalst en Nieuwaal wonen en maakte daar de ontwikkeling door naar de moderne tijd.

De familieleden, die naar het westen van het land trokken, waren in Aalst werkzaam geweest in de steenfabriek De Rietschoof. Daarom was het niet vreemd dat zij zich in Koudekerk aan den Rijn vestigden, waar ook veel steen- en dakpannenfabrieken waren.

In 1931 werd daar de schrijfster als zevende dochter geboren. Toen zij naar de lagere school ging, verhuisde de familie naar Leiden, waar de vader een groentezaak begon en waar ook werk in de huishouding te vinden was voor de oudste dochters. Het is interessant te lezen hoe de tradities en gewoonten van het platteland van invloed bleven op het dagelijkse leven in de stad. De saamhorigheid was groot. Ondanks de afstand van ruim 100 kilometer, bleven de families in Leiden en Aalst/Nieuwaal met elkaar verbonden. Een voorbeeld hiervan wordt uitvoerig in het boek beschreven en speelde zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de familie van der Maas onderdak bood aan de familie Drievoet uit Zaltbommel. In 2009 zijn postuum twee Yad Vashem onderscheiding uitgereikt.

Het boek bevat veel beschrijvingen, portretfoto’s, foto’s van originele documenten, stambomen en anekdotes, bijvoorbeeld over de destijds oudste tweeling in Nederland Hendrik en Johannes van Ooijen. De schrijfster, die eind 2019 op 88-jarige leeftijd overleed, heeft tot het laatst aan het boek gewerkt.Door haar herinneringen op schrift te stellen wilde zij een tijdsbeeld overdragen aan volgende generaties.

Het boek is te bestellen via het mailadres van de Stichting:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Prijs: € 25,00 exclusief verzendkosten (helaas uitverkocht)

 


 

 

Laatst bijgewerkt op vrijdag 01 september 2023 13:16

Hits: 1329

Aalst, winkeltjes, werk en welvaart

aalstwww 

Dit boekje werd uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling op 15 en 16 november 2019 in het Gement in Aalst.

In het boekje staan verhalen over diverse onderwerpen. Zo worden de winkeltjes in Aalst besproken, het ontstaan en de fusie van de ULO school, maar ook de geschiedenis van de kerken, basisscholen en diverse verenigingen. Zo wordt de ruiverkaveling besproken en nemen we u mee naar het ontstaan van de campings in de uiterwaarden. ook de geschiedenis van janson Bridging is te lezen en over de muziek in de jaren zestig leest u over the jumping Cats

Uitgave : Stichting De Vier Heerlijkheden

Prijs: € 14,95


 

Laatst bijgewerkt op zondag 28 februari 2021 22:01

Hits: 1496

Het geslacht Van Lo(o)pik

vanloopik

Jan van Loopik heeft onderzoek gedaan naar de oorsprong van zijn familie. Hij is gekomen tot de oudste stamvader, Claes Wouterse van Loopik uit Jaarsveld-Lopikerkapel. Begin 1700 komt de familie in de Bommelerwaard terecht. Een lijvig boek van 232 bladzijden, waarin diverse akten en kaarten zijn opgenomen met ca. 200 afbeeldingen.

Het boek is door middel van inschrijving te bestellen via het mailadres van de Stichting:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs: € 25.00


Laatst bijgewerkt op dinsdag 29 januari 2019 19:06

Hits: 1877

De Heerlijkheid Brakel

De Heerlijkheid Brakel 

NU VERKRIJGBAAR!

Dit boekje werd uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling op 14 en 15 november 2014 in Huis Brakel.

In het boekje "De Heerlijkheid Brakel, over Heren van stand en gewone Brakelse mensen" wordt u meegenomen naar de "Heren van stand", het Huis Brakel en de (verdwenen) ramen van het Spijker. Naar de branden die Brakel hebben geteisterd en naar de bestrijding ervan. Naar de molen van Brakel waar de Brakelse Heren het voor het zeggen hadden en de gewone man het werk moest doen. En nog veel meer verhalen. Kortom, een boekje om gelezen te worden door Heren van Stand en door gewone Brakels mensen.

Uitgave : Stichting De Vier Heerlijkheden

Prijs: € 14,95


Laatst bijgewerkt op zondag 16 november 2014 21:00

Hits: 1650

Stenen bakken aan de Maas

Stenen bakken aan de Maas

Tussen Aalst en Nederhemert, in één van Nederlands mooiste uitzichten over de Maas, staat steenfabriek De Rijswaard. De fabriek is in 1900 gebouwd in een uiterwaard die ooit eigendom was van de heren van Nederhemert. Neem een kijkje in de wereld van modder, vormen, steenpersen en ovens, van hittenrijders, stokers, bazen en directeuren.
De geschiedenis van mensen, machines en het landschap komen samen op De Rijswaard.

Aantal blz.: 96

Prijs: € 14,95


Laatst bijgewerkt op donderdag 29 mei 2014 20:20

Hits: 1061

De geschiedenis van Zuilichem

De geschiedenis van Zuilichem

In "De Geschiedenis van Zuilichem" ontvouwt zich de lange en boeiende ontwikkeling van een dorp tussen de grote rivieren de Maas en de Waal. Vanaf de eerste bewoning voor onze jaartelling tot heden trekken honderden bewonders van het op oeverwallen van de Waal gestichte dorp aan ons voorbij.

Uitgave : Stichting De Vier Heerlijkheden
Auteur: Aart Bijl
Aantal blz.: 240

Prijs: € 19,95


Laatst bijgewerkt op donderdag 29 mei 2014 20:18

Hits: 2774

Vier Heerlijkheden in de Bommelerwaard

Vier Heerlijkheden in de Bommelerwaard

Schetsen, vraaggesprekken en wetenswaardigheden met enkele illustraties over het leven in de dorpen Aalst, Brakel, Poederoijen en Zuilichem anno 1887 tot het begin van de tweede wereldoorlog.

Uitgave ter gelegenheid van de tentoonstelling "Brakel 1887" gehouden van 4 tot en met 21 maart 1987 in Huis Brakel te Brakel.

De verhalen zijn opgesteld door Johan van Vossen, Willem van Oostrum,Gerdien Vos en Arie Vervoorn

Aantal blz.: 60

Prijs: € 4.00


Laatst bijgewerkt op zondag 24 februari 2013 15:08

Hits: 875

Tot in de bodem uitgezocht

Tot in de bodem uitgezocht

Schetsen, vraaggesprekken en wetenswaardigheden met enkele illustraties over het leven in de dorpen Aalst, Brakel, Poederoijen en Zuilichem anno 1887 tot het begin van de tweede wereldoorlog.

Uitgave ter gelegenheid van de tentoonstelling "Brakel 1887" gehouden van 4 tot en met 21 maart 1987 in Huis Brakel te Brakel.

De verhalen zijn opgesteld door Johan van Vossen, Willem van Oostrum,Gerdien Vos en Arie Vervoorn

Prijs: € 4.00


Laatst bijgewerkt op zondag 06 januari 2013 20:26

Hits: 846

Kèl, Kèl, waene tijd was tè

Kel Kel waene tijd was te

Een zestal artikelen over de geschiedenis van Zuilichem, Enkele eeuwen kerkelijke en burgerlijke geschienenis door Jan van Brakel, De korenmolen door jaap Verweij, het kasteel door Wim van Wijnen, het huis aan de meidijk door Peter van den Bogerd, en tweetal artikelen van de hand van Jan Buylinckx over een ruzie tussen twee artsen en tot slot een artikel over de burgemeesters van Zuilichem.

Een uitgave ter gelegenheid van de tentoonstelling gehouden op zaterdag 8 april 1995 georganiseerd door de historische werk­groep Stichting De Vier Heerlijkheden in dorpshuis Den Ham in Zuilichem.

Prijs: € 4.00

 


Laatst bijgewerkt op dinsdag 19 maart 2013 18:34

Hits: 825

Woest volk van Poederetta

Woest volk van Poederetta

Het boekje heeft als ondertitel: "Met sprongen door de geschiedenis van Poederoijen". Een achttal schrijvers hebben een bijdrage geleverd. Het voorwoord is geschreven door de secretaris van de werkgroep F. van Straten, de streekarchivaris uit Zaltbommel, J. Buylinckx schrijft het voorwoord, J. Van Brakel is in de archieven gedoken en heeft daaruit enkele "escapades" van predikanten uit Poederoijen beschreven. Ook de geschiedenis van Marrigje Ariensdochter, de kruidenmengster. Het gedicht van D. van der Stoep, getiteld: "De Ballade van de onverbiddelijke klok is met toestemming van Bosch & Keuning in Baarn opgenomen in de bundel. M. Witteveen vertelt het verhaal van het kasteel Poederoijen en de warte bende, over Heren van Stand vertelt A. de With. W. van As legt uit hoe het Manhuisfonds is ontstaan en tot slot beschrijft H.A. Kolbach de ontwikkelingen van de land- en tuinbouw in Poederoijen.

Deze uitgave kwam tot stand ter gelegenheid van de tentoonstelling gehouden op 4 en 5 april 1997 in het dorpshuis "Podarwic" in Poederoijen.

Prijs: € 4.00


Laatst bijgewerkt op zondag 06 januari 2013 20:39

Hits: 1914

Effe Terp rond

Effe Terp rond

Brakelse geschiedenis en verhalen. Verschillende werkgroepleden: Frank van Straten, Dinie Versteeg, Ap de With en Viola van Vossen hebben door middel van interviews, en verhalen dertien onderwerpen beschreven, verluchtigd met foto's afkomstig uit vele familiealbums. Jan Bervaes heeft naar aanleiding van een wetenschappelijk onderzoek tien familienamen beschre­ven en geeft daarbij verschillende tips voor genealogen die eventueel verder willen zoeken.

Uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling van 13 tot en met 15 april 2000 in Huis Brakel.

Prijs: € 4.00


Laatst bijgewerkt op zondag 06 januari 2013 20:12

Hits: 824

In Aolst kan alles wer

In Aolst kan alles wer

Een kleine rondgang door Aalst in de Bommelerwaard, opgedragen aan Hannemeu, als dank voor haar inzet en belangstelling voor de dagelijkse geschiedenis, geschreven door Frank van Straten en Hannie van Wijk-Ermstrang.

Uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling op 27 november 2004 in het Gement in Aalst.

Prijs: € 18.50 

U I T V E R K O C H T


Laatst bijgewerkt op donderdag 18 juli 2019 21:37

Hits: 919

Zuilichemmers, wonen en werken in verleden tijd

Zuilichemmers wonen en werken in verleden tijd

Herinneriningen van bekende personen die in de vorige eeuw in Zuilichem woonden en leefden. Dankzij onderzoek in het streekarchief en gesprekken met inwoners uit Zuilichem heeft de schrijver Jan van Brakel een schat aan informatie over huizen en hun bewoners uit het dorp Zuilichem te boek gesteld. De redactie van dit boekje werd gevormd door Jaap Verweij en Jan van Loopik

Uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling op 17 november 2007 in het dorpshuis Den Ham in Zuilichem.

Aantal blz.: 108

Prijs: € 14.95


Laatst bijgewerkt op vrijdag 14 november 2014 08:34

Hits: 921

Huijs en Hoff aen de Vlegelstraet

Huijs en Hoff aen de Vlegelstraet

In dit boek wordt de geschiedenis van een al even unieke als authentieke boederij in de Bommelerwaard bescheven. Viola van Vossen en Frank Ruiter zijn er in geslaagd om de bouwsporen in de boerderij te ontrafelen en ze te combineren met de vele, geschreven bronnen uit het verleden.
Het resultaat is dit zeer lezenswaardige boek over deze Gelderse boerderij en de vele generaties die er woonden en werkten.

Aantal blz.: 148

Prijs: € 4,00


Laatst bijgewerkt op zaterdag 23 februari 2019 09:41

Hits: 902

Groeten uit Poederoijen

Groeten uit Poederoijen

Een boekje met verhalen over Poederoijen. Jan van Brakel heeft in de archieven bij het streekarchief stukken gevonden over de Poederoijense Heren Swaen en Rom. Ook heeft hij dorpsnieuwtjes verzameld uit oude kranten. Viola van Vossen, verzamelde en vertaalde stukken over de familie Bok op de Poederoijense Hoek, de familie Viruly, en over de brand in 1897. Uit 1815 worden enkele veerberichten gepubliceerd met een unieke foto van het oude veerhuis.Ook beschrijft zij het verhaal van Wouter van Kell, die op 15 november 1731 voor het eerst voluit en trots zijn handtekening onder een gerechtelijke akte als secretaris van de schepenbank van de Hoge Heerlijkheid Poederoijen plaatst. De familie Van Ooijen, die vele postboden heeft voortgebracht wordt in het voetlicht gezet. Jennie Grandia beschrijft een interview met mevrouw Mijntje de Bode. Henk Kolbach verhaalt over het "Vissershûske" aan de Maasdijk en over het dagelijkse leven van zijn familie zo'n zestig jaar geleden.

Uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling op 19 en 20 november 2010 in het dorpshuis in Poederoijen.

Prijs: € 14.95


Laatst bijgewerkt op vrijdag 14 november 2014 08:34

Hits: 1313

De Brakelse dijk van toen

De Brakelse dijk van toen

Een boekje met prachtige foto's van huizen aan de dijk van Brakel. Velen zullen zich ongetwijfeld nog veel herinneren van de dijk van toen: de schilderachtige huisjes, de hooibergen, de Ronduit, de Villa, de school, kortom een karakteristiek stukje Brakel.

Eerste uitgave van 1993
Auteur: Helena dijkhof-Pelle
Aantal blz.: 158

Prijs: € 17,50


Laatst bijgewerkt op zondag 06 januari 2013 19:48

Hits: 1020

Poejeroije "Motte gij 's kijke"

Poejeroije Motte gij s kijke

Dit is het tweede boekje van Poederoijen en gaat over de periode van circa 1946 tot 1971. Een tijdvak van 25 jaar waarin veel is veranderd. Hierin staan vooral foto's van scholen, verenigingen, enkele dorpsmensen en dorpsgezichten.

Eerste uitgave van 2001
Auteur: Wim Beukhof
Aantal blz.: 78

Prijs: € 14,90


Laatst bijgewerkt op zaterdag 24 september 2022 18:03

Hits: 33

Gemeente Brakel herindeling 1955 - 1999

Gemeente Brakel herindeling

Ter gelegenheid van de gemeentelijke herindeling per 1 januari 1999 is op initiatief van het Gemeentebestuur van Brakel met medewerking van Gerrit Verkuil, Huib Ermstrang, de historische Werkgroep Stichting De Vier Heerlijkheden en verschillende andere schrijvers een herdenkingsboekje uitgegeven. Het geeft een overzicht van de jaren 1955 tot 1999 van het gemeentebestuur, verenigingen, natuur, recreatie, cultuur, politiek en vele andere zaken die in deze periode het beeld van de gemeente Brakel bepaalde.

Aantal blz.: 86

Prijs: € 3,00


Laatst bijgewerkt op zondag 06 januari 2013 19:32

Hits: 1105

Van wege den Koning

Van wege den koning

Een boek over gemeentewapens en plaatsnamen in de Bommelerwaard. "Van wege de Koning" slaat op de negentiende-eeuwse wapendiploma's die aan de gemmenten werden uitgegeven ter bevestiging of verlening van het gemeentewapen. Uitgaande van de gemeentewapens wordt in dit boek verteld over her verleden van de plaatsen in de Bommelerwaard.

Auteurs: S. Dumont en M. Kleijnen
Aantal blz.: 122

Prijs: € 3,00


Laatst bijgewerkt op zondag 06 januari 2013 19:22

Hits: 1237

Kastelen in rivierenland

Kastelen in rivierenland

Dit boekje maakt het u een stuk gemakkelijker om op verkenning te gaan in het prachtige rivierengebied. Aan de hand van een viertal thema's ontdekt u niet alleen waarom er zoveel kastelen aan rivieren gebouwd werden, maar ook waarom eenvoudige houten torens zich ontwikkelden tor grote stenen kastelen. Er wordt ook stilgestaan bij de bewoners van de kastelen.

Auteur: Sunny Jansen
Aantal blz.: 119

Prijs: € 12,50

U I T V E R K O C H T


Laatst bijgewerkt op zondag 26 september 2021 19:35

Hits: 898

Uit het leven van baker Hannemeu en Kneel

Uit het leven van baker Hannemeu en Kneel

Dit boek gaat over het dagelijkse leven in de jaren '30 van de 20ste eeuw. Het verhaal speelt zich af in een pittoresk dorpje in de noordwesthoek van de Bommelerwaard bij Loevestein. Centraal staat het gezin van Kneel en Hanne Wijkers met hun zoons Wouter en Japke en dochters Daatje, Betje en Mientje. De verhalen berusten op ware gebeurtenissen.

Eerste uitgave uit 2009
Auteur: Hannie van Wijk-Ermstrang
Aantal blz.: 271

Prijs: € 12,95


Laatst bijgewerkt op dinsdag 12 november 2013 20:21

Hits: 964

Zaltbommel van A tot Z

Zaltbommel van A tot Z

Een boekje met pentekeningen van historische gebouwen in de Bommelerwaard, gemaakt door Jan van Gameren.

Auteur: Jan van Gameren
Aantal blz.: 80

Prijs: € 11,95 - U I T V E R K O C H T


Laatst bijgewerkt op zondag 26 november 2023 18:15

Hits: 1021

Gin gezeur we voaren deur

Gin gezeur we voaren deur

Het boek staat, naast een historische terugblik, ook in het teken van de toekomst van de Gorcumse veerdienst. De Gorcumse veerdienst heeft zich ontwikkeld tot één van de grootste veerdiensten in ons land. De autoveren Brakel-Herwijnen en Aalst-Veen varen sinds een paar jaar onder de Gorcumse vlag en dat geldt vanaf voorjaar 2012 ook voor het pontje Werkendam-Hardinxveld.

Auteur: Theo Sprong Aantal blz.: 96
Prijs: € 10,00


Laatst bijgewerkt op dinsdag 19 maart 2013 19:05

Hits: 1191

Een eeuw Benckhuijsen

Een eeuw Benckhuijsen

Een boek met een stamboomonderzoek naar het geslacht Benckhuijsen uit Zuilichem. Dit voorlopige onderzoek beperkt zich tot de periode tussen circa 1800 en 1900. Er wordt begonnen met de kinderen van de in 1767 geboren Gerard Benckhuijsen en eindigt met mensen die geboren zijn aan het einde van de negentiende eeuw.

Eerste uitgave uit 2012
Auteur: Piet Bijker
Aantal blz.: 149

Prijs: € 14,95

U I T V E R K O C H T

Laatst bijgewerkt op donderdag 24 januari 2019 17:39

Hits: 986

Andel, Giessen en Rijswijk in oude Ansichten

Andel Giessen en Rijswijk in oude ansichten deel 2

Dit is het tweede boekje met ansichten en foto's van de dorpen Andel, Giessen en Rijswijk. In dit boekje wordt getracht een nog vollediger beeld van de dorpen te geven in de periode tot ongeveer 1940.

Eerste uitgave van 1989.
Auteur: Teus van Tilborg
Aantal blz.: 78

Prijs: € 15,00


Laatst bijgewerkt op zondag 28 april 2013 20:18

Hits: 1608

Uit hen zal altijd iemand komen voort

Uit hen zal altijd iemand

Dit herdenkingsboek is uitgegeven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Ds. Gisbertus Voetiusschool in Andel. In het boek staan o.a. klassefoto's en verhalen over het ontstaan van de school.

Aantal blz.: 175

Prijs: € 20,00

U I T V E R K O C H T


Laatst bijgewerkt op dinsdag 15 oktober 2019 16:40

Hits: 1105

Gorinchem in kleuren

Gorinchem in kleuren rond 1900

Een boekje met aanzichtkaarten van Gorcum. Aanzichtkaarten uit de periode van circa 1890 tot 1925, die bovendien ook zijn ingekleurd. Dat maakt de kaarten heel speciaal. Er zijn 82 aanzichtkaarten opgenomen. Er is bij het samenstellen van deze serie bewust gezocht naar bekende plekjes. sommige plekjes zijn zo karakteristiek dat er meerdere afbeeldingen zijn opgenomen.

Eerste druk van 1999
Auteur: Dr. Aart Bijl

Prijs: € 5,00

U I T V E R K O C H T


Laatst bijgewerkt op donderdag 18 juli 2019 21:36

Hits: 1400

Eeuwenlang onderweg

Eeuwenlang onderweg

In dit boek wordt het vervoer beschreven tussen Gorinchem en Vianen. Een ogenschijnlijk eenvoudige verbinding, die ooit deel uitmaakte van het internationale wegennetwerk. In de Franse Tijd kwam er een wegverbinding van Amsterdan naar Parijs. De weg Gorinchem-Vianen maakte daar deel van uit. Dit boek wil niet alleen een herinnering zijn. Het beschrijft een stuk ontwikkeling in een tijd dat alles nog heel wat minder snel ging dan in de huidige 21ste eeuw.

Auteur: Walter van Zijderveld
Aantal blz.: 217

Prijs: € 5,00   

 

 

 

 

TERUG NAAR BOVEN


Laatst bijgewerkt op donderdag 22 augustus 2019 21:08

Hits: 988

© Stichting de Vier Heerlijkheden | Realisatie: @Lucinde
Wij gebruiken cookies om onze site optimaal te laten werken.