---

---
A+ A A-

Hannemeu en Aolsters dialect

Hannemeu speelde jarenlang op diverse podia de baakster uit de Bommelerwaard. In haar typische streekkleding vertelde ze in dialect de verhalen van vroeger. Zelfs op het podium in de Agnietenhof in Tiel heeft ze deze rol gespeeld, maar ook tijdens de sluiting van het oude gemeentehuis in Zaltbommel en op festiviteiten in Aalst en op loevestein was ze van de partij. 

Diverse dialecten uit de streek werden in 1995 opgenomen en op band vastgelegd door het Amsterdamse Meertensinstituut, een afdeling dialecten van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen. de opnames werden gemaakt in Zaltbommel door Ton Goeman. Het initiatief van deze opname werd genomen door de heer Jan Voorthuizen uit Kerkdriel en Hannie van Wijk-Ermstrang uit Aalst In februari 2002 was er een lezing in Zaltbommel over de Gelderse dialecten door dr. Charlotte Giesbers Op 16 november 2006 was er in Harderwijk een presentatie van het woordenboek van de Gelderse Dialecte""

Tijdens de presentatie van het dialectenboek in Harderwijk speelde Hannie van Wijk de rol van Hannemeu voor de genodigden.

 

Hannemeu en Aolsters dialect

© Stichting de Vier Heerlijkheden | Realisatie: @Lucinde
Wij gebruiken cookies om onze site optimaal te laten werken.