---

---
A+ A A-

openstelling

luikenOp elke laatste vrijdagavond van de maand (behalve in juli, augustus en december)  is het Koetsiershuis naast Huis Brakel opengesteld voor bezoekers. Van 19.00 - 22.00 uur kan men foto's bekijken, de bibliotheek inzien, de textielkamer bewonderen en een kijkje nemen bij de oude gebruiksvoorwerpen. In de ontvangstruimte hangt een groot scherm waarop films over de vier dorpen bekeken kunnen worden. Werkgroepleden zijn dan aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en mensen wegwijs te maken in de grote verzameling foto's en krantenartikelen. Op afspraak kan het Koetsiershuis ook opengesteld worden. Bij een familiereunie in huis Brakel kan een bezoek aan het huisje goed gecombineerd worden. Aansluitend kan dan ook door werkgroepleden een excursie gehouden worden in de omgeving. Met een wandeling door het Brakelse bos langs de ru├»ne, het Spijker, de kerk en over het marktplein en via de terpstoep naar de dijk krijgt men een aardig beeld van het oude Brakel langs de rivier de Waal. bezoekers02  

Op maandag 12 oktober bezocht een klas van de Willem van Oranjeschool in Brakel het bos n.a.v. de kinderboekenweek met als thema 'toen'. De klas ging onder leiding van enkele hulpmoeders in vier groepen het bos in en moesten op diverse stopplekken vragen beantwoorden. Onderweg moesten ze letters zoeken die verborgen waren in flessen. De letters vormden samen de naam Stasekijn, de zoon van ridders Eustachius die in 1321 als tienjarige jongen de brand meemaakte in het kasteel. Achter Huis Brakel vertelde een werkgroeplid van de Vier Heerlijkheden de kinderen over het ontstaan van Brakel, het Huis Brakel en vertelde nog over de Koetsier Toon van den Heuvel die ooit in het koetsiershuis woonde. Na afloop liep de klas nog langs de kerk in het dorp waar aan de hand van enkele oude foto's veranderingen te zien waren aan de kerk en het huis op het marktplein.

schoolklas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanwege de coronacrisis waren er de laatste twee jaren geen openstellingen. Na de zomervakantie van 2022 gaan we elke eerste vrijdagavond van de maand weer open.

Hopelijk tot ziens in het Koetsiershuis

 

 

bezoek jongeren van de Hoeve uit Gameren en familie Vervoorn in 2008

 

© Stichting de Vier Heerlijkheden | Realisatie: @Lucinde
Wij gebruiken cookies om onze site optimaal te laten werken.