Onder grote belangstelling is op vrijdagmiddag 11 oktober 2013  het boek : "De geschiedenis van Zuilichem, dorp tussen de Maas en de Waal" gepresenteerd in het dorpshuis Den Ham. De vice voorzitter van de historische werkgroep Stichting De Vier Heerlijkheden Jaap Verweij overhandigde het eerste exemplaar aan de streekarchivaris dhr. Jan Buylinckx. Dhr. Buylinckx nam daarna het woord en gaf nog enkele smeuige voorbeelden van zaken die zich in de voormalige gemeenteraad van Zuilichem  afspeelden. Ook de wethouder van culturele zaken van de gemeente Zaltbommel dhr. Ton van Balken sprak nog enkele lovende woorden over het boek. Jan van Brakel kreeg voor zijn aandeel in het boek ook een exemplaar overhandigd. Aan de echtgenote van de schrijver vaboekzuil21n het boek werd een bloemetje overhandigd. De auteur dr. Aart Bijl uit Zaltbommel heeft het opgedragen aan zijn overleden moeder Jenneke Hobo (*1922,  †1948).

 

Het boek beslaat 232 pagina's en is in full colour gedrukt bij drukerij van Eck & Oosterink in Dodewaard, de boekverzorging was in handen van Folkert Schuurman, de foto's van de huidge situatie in Zuilichem zijn genomen door Frank Noordenbosch. Veel materiaal komt  uit de collectie van De Vier Heerlijkheden. Het boek is te koop in de korenmolen De Hoop en bij het secretariaat van de Stichting De Vier Heerlijkheden voor een bedrag van €19,95.

De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door Gravin van Bylandt Stichting, Handelsonderneming Teeuwen, Van Voorden Stichting en Stichting Fonds A.H. Martens van Sevenhoven.