---

---
A+ A A-

Onthulling gedenkplaatje

onthullingplaatje

Op Maandagavond 17 juni 2019 heeft de 5-jarige Willem van den Heuvel een gedenkplaatje onthuld bij de grafzerken van zijn betovergrootouders Toon van den Heuvel en Regina Pruissen. Toon en zijn vrouw liggen begraven op de algemene begraafplaats van Brakel, maar vanwege het ruimen van de graven zijn deze zerken overgebracht naar de tuin van het Koetsiershuis. Op het plaatje staat te lezen: Deze grafzerken van de bewoners van het Koetsiershuis zijn in 2019 verplaatst vanaf de Algemene begraafplaats nrs 283 en 285 naar deze plek. Onder de tekst is een QR-code geplaatst waarmee de pagina op de website van de Vier Heerlijkheden te bekijken is. De familie Van den Heuvel was deze avond aanwezig en was getuige dat Willem door aan een koordje te trekken het plaatje zichtbaar maakte. De realisatie van de verplaatsing van de zerken is tot stand gekomen in samenwerking met de dorpsraad van Brakel en de Stichting De Vier Heerlijkheden.

Laatst bijgewerkt op maandag 17 juni 2019 21:17

Hits: 184

Glas-in-loodramen zijn terecht

In het in 2014 verschenen boekje van de Vier Heerlijkheden met als titel De Heerlijkheid Brakel is een artikel gewijd aan de verdwenen glas-in-loodramen uit het Spijker. Wat voor ons onmogelijk bleek is waar geworden: DE RAMEN ZIJN TERECHT en zitten in een pand in de Vondelstraat in Amsterdam. Met dank aan Prosper de Jong, Kees Berserik en Jan van Willigen.

Bekijk het volgende artikel in de website  en bewonder de ramen in de beeldbank van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE):

http://www.vierheerlijkheden.nl/cms/index.php/de-4-dorpen/brakel/59-glas-in-lood-ramen-uit-het-spijker

 

Laatst bijgewerkt op donderdag 30 november 2017 19:35

Hits: 2534

Wandelingen langs monumenten in de Vier Heerlijkheden

wandelingen4hhTijdens de open monumentendag 2017 zijn negen boekjes verschenen met in totaal 19 historische wandelingen uit de gehele Bommelerwaard. Ook de wandelingen in De Vier dorpen Aalst, Brakel, Poederoijen en Zuilichem zijn in een brochure van 44 bladzijden veschenen. De uitgave van de boekjes is mede mogelijk gemaakt door de Historische Kring Bommelerwaard, de Van Voorden Stichting, de Gemeente Maasdriel en de Gemeente Zaltbommel. Het initiatief was genomen in de Open Monumentendagcommissie van de gemeente Zaltbommel. De eindredactie werd verzorgd door Jan van Loopik van de Vier Heerlijkheden. De boekjes zijn verkrijgbaar in het Koetsiershuis van de Vier Heerlijkheden, voor een bedrag van twee Euro. De andere deeltjes zijn in een beperkte oplage ook verkrijgbaar, een complete serie van 9 deeltjes kost dan vijftien Euro. De brochures zijn verfraaid met foto's van vroeger en nu.

Laatst bijgewerkt op woensdag 04 oktober 2017 20:23

Hits: 2685

SECRETARIAAT

HIERONDER DE GEGEVENS VAN ONS SECRETARIAAT:

POSTADRES:

Dwarssteeg 4

5306 BC Brakel

0418-672817

Marian van Zanten

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

avdbstoep07

Laatst bijgewerkt op zondag 31 maart 2019 20:38

Hits: 6630

Tentoonstelling in Aalst

Op vrijdagmiddag 15 november 2019 wordt de tentoonstelling Aalst, winkeltjes, werk en welvaart geopend.  

 

De tentoonstelling duurt tot en met zaterdagavond 16 november 22.00 uur. We houden u op de hoogte betreft de opening en de openingstijden. Een deel van de tentoonstelling zal gewijd worden aan de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De Doprsfilm van Aalst uit 1964 wordt opnieuw ingesproken en uitgebrcht op DVD.  Er komt een boek uit met dezelfde titel als de tentoonstelling en in dezelfde serie als de boeken op de voorafgaande tentoonstellingen in Brakel, Zuilichem en Poederoijen. Het boek bevat een aantal interessante onderwerpen uit de periode na de tweede wereldoorlog tot heden:

 

     Winkelnering in Aalst door de jaren heen 

     De Peuterspeelzaal in Aalst, één van de eerste in de Bommelerwaard

     De Openbare school, via Prinses Marijkeschool naar OBS Den Boogerd

     Christelijke kleuterschool

     Christelijke lagere school

     Koningin Emmaschool voor christelijke Mavo

     Werk en recreatie in de uiterwaarden

     De vrijwillige brandweer

     The Jumping Cats

     Fanfare "Prins Hendrik"

     Zangvereniging T.O.G.I.D.O.

     Kerken in Aalst vanaf de "Afscheiding van 1834"

     Het veer tussen Aalst en Veen (en omgekeerd)

     Olie- en benzinehandel Van Ooyen

     Het Bloemencorso

     Een bibliotheek in Aalst

     Ruilverkaveling in Aalst

De tentoonstelling wordt gehouden in Dorpshuis 't Gement, Donkerstraat 19 in Aalst

Houdt u de data alvast vrij !

 

 

 

Laatst bijgewerkt op maandag 20 mei 2019 13:18

Hits: 5887

© Stichting de Vier Heerlijkheden | Realisatie: @Lucinde
Wij gebruiken cookies om onze site optimaal te laten werken.